National Army Museum, Waiouru, New Zealand : Military History & Army War Museum

Entryway Project 2017

National Army Museum Te Mata Toa Entryway Project 2017

The National Army Museum Te Mata Toa is pleased to present our Entryway Project 2017. This major refurbishment to our iconic building in Waiouru will feature an updated entryway, new display space,  iSITE visitor centre and renovated retail gift shop.

The new entryway design was conceived with the objective of improving visitor experience at the museum, allowing for a more compelling ‘meet and greet’ space and improving visitor flows throughout the building. The new display space will be the museum’s largest and allow more scope to host a wider range of exhibitions and artefacts including larger objects. The inclusion of an iSITE is a great opportunity to establish a southern gateway for the Ruapehu region and made sense given the large number of enquiries the museum receives from visitors passing through Waiouru.

The $2.5 million entryway project has been funded by the Museum’s Trust Board with the help of the Lotteries Board. Stanley Construction from Matamata is the main contractor and is looking to complete construction by early November 2017.

Important Updates 

13/11/17

The construction of the new building including a council run iSITE and refurbished gift shop is now complete and open to the public. A grand opening will take place early next year once all final touches have been put on the new entrance and display space.

construction front facing exterior image